Παρέμβαση στην ολομέλεια των μετόχων των ΕΛ.ΠΕ., έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ στις 25/6/2015

008Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από την εργοδοτική δολοφονία των Ντελιλάι Ραμαντάν, Μπάμπη Δευταιρέου, Αντώνη Αβραμπού και Κώστα Μαγγούρα και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο εργατών στα ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου, συνιδιοκτησίας Λάτση-Ελληνικού Δημοσίου. Μία υπόθεση η οποία τεχνηέντως αποκρύφτηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης και με την υποτιθέμενη δικαστική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη, «έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τους αναλογούν». Οι υπαίτιοι για τις 4 δολοφονίες ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από γνωστοί. Το κεφάλαιο το οποίο προσπαθεί να επεκτείνει την κερδοφορία του περνώντας πάνω από πτώματα εργατών και τα κράτος που δίνει γη και ύδωρ στην εργοδοτική ασυδοσία. Με την αγαστή συνεργασία και του εργοδοτικού συνδικαλισμού ο οποίος στα ΕΛ.ΠΕ., αλλά και σε άλλους χώρους εργασίας, τάσσεται με τις επιλογές  των αφεντικών, ξεπουλώντας την εργατική τάξη.

Την Πέμπτη 25/6/2015, ως Εργατική Ομοσπονδία Βάσης, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αντιπληροφόρησης έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν η ετήσια Γ.Σ. των μετόχων των ΕΛ.ΠΕ. Έξω από τον χώρο δηλαδή που θα συγκεντρώνονταν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν στα χέρια τους το αίμα των 4 εργατών (εν προκειμένω) και πόσων άλλων εργοδοτικών εγκλημάτων που συγκαλύπτονται τις τελευταίες δεκαετίες στο εργασιακό γκέτο του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.

Αρκετές δεκάδες ήταν οι συγκεντρωμένοι, μέλη σωματείων βάσης, εργατικών συνελεύσεων και αλληλέγγυοι, οι οποίοι με πορεία έκλεισαν τον δρόμο έξω από το ξενοδοχείο, μοιράζοντας χιλιάδες κείμενα σε διερχόμενους και κατοίκους της περιοχής, με σκοπό να πιέσουν και να μπλοκάρουν την συνέλευση των μετόχων. Σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, τα συνθήματα, που φωνάζαμε, ήταν μεταξύ άλλων: «στα κάτεργα του Λάτση δολοφονούν εργάτες/κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες», «μέχρι τα ΕΛ.ΠΕ να ακουστεί καλά/καμιά ειρήνη με τα αφεντικά», «δεν είναι ατυχήματα, δεν έχουμε αυταπάτες/κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν εργάτες», «μίσος ταξικό, ξεφτίλες εργοδότες/στην εθνική ανάπτυξη είμαστε προδότες». Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες στον σταθμό του μετρό Ευαγγελισμός, όπου μοιράστηκαν και εκεί εκατοντάδες κείμενα ενώ κρεμάστηκαν και δύο πανό έξω από την κεντρική έξοδο του σταθμού.

Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε και στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος συνεχίζει να βάζει απρόσκοπτα πλάτη στην οικογένεια Λάτση, κατεβάζοντας στους δρόμους γύρω από το Κάραβελ, 5 διμοιρίες ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και μηχανοκίνητες μονάδες ΔΕΛΤΑ, οι οποίες είχαν για άλλη μία φορά προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους συγκεντρωμένους.  Με αποκορύφωμα τη μεταφορά ενός διμοιρίτη προς το κέντρο επιχειρήσεων τους πως «η σύνθεση του κόσμου είναι οι γνωστοί ανάμεικτοι»…

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στον πραίτορα της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς του προϊσταμένους πως «οι ανάμεικτοι» είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς τους, στις σχολές τους, στις γειτονιές τους, είναι ο κόσμος της αυτοοργάνωσης και του αγώνα. Εκείνοι και εκείνες που αγωνίζονται δυναμικά και με αποφασιστικότητα έτσι ώστε τα θύματα από την τάξη μας να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τους  δείκτες της κερδοφορίας των καπιταλιστών.

Εργατική Ομοσπονδία Βάσης

το κείμενο που μοιράστηκε κατά την διάρκεια της παρέμβασης και φωτογραφίες έξω από το ξενοδοχείο και τον σταθμό του μετρό.

elpe-keimenoelpe-keimeno2

elpe-keimeno3

elpe-keimeno4

DD2_8841

DD2_8843004 DD2_8848 DD2_8862 DD2_8867 DD2_8879 DD2_8882 DD2_8900010 DD2_8910 DD2_8919 DD2_8921  005

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s